طراحی تابلو مغازه و بررسی ۴ سبک پرطرفدار
تابلوی ورودی مغازه و شرکت در واقع اولین تصویری است که از خود ارائه می دهیم. مردم قبل از اینکه ما را به عنوان مدیر مجموعه و یا صاحب کسب و کار ببینند، تابلو و نشانه ی ما را می بینند و قضاوت می کنند . خیلی از مخاطبان ما با همان نگاه اول به طراحی تابلو مغازه و شرکت ما تصمیم می گیرند که مشتری ما باشند یا خیر . پس طراحی تابلو مغازه و اجرای درست آن موضوع ارزشمندی است.
صرف کردن زمان و هزینه برای طراحی تابلو مغازه امری نسبی است. هرچقدر زمان بیشتری صرف گفت و گو و تبادل نظر با طراح تابلو کنید نتیجه ی کار به خواسته های شما نزدیکتر است. به همین علت است که اغلب مدیران حرفه ای برای طراحی لوگو و نشانه ای که منجر به طراحی تابلو مغازه و شرکتشان می شود با طراحان گرافیست حرفه ای کار می کنند.
امروز با بررسی نحوه طراحی تابلو مغازه در خدمت شما هستیم.
کلیت طرح تابلو مغازه
طراحی یک هنر است که در هر زمینه ای باشد در طول زمان سبک های مختلفی را به خود دیده است. همانطور که در معماری، نقاشی، مجسمه سازی و دیگر هنرها سبک های گوناگون وجود دارد در تابلوسازی نیز رویکردهای تبلیغاتی متفاوتی وجود دارد که توجه به آن ها در طراحی تابلو مغازه میتواند نشان از دقت نظر مدیر و صاحب کسب و کار باشد.
ابتدا باید بدانیم که طراحی تابلو مغازه دو بخش را شامل میشود :
- طراحی حروف و عناوین مرتبط با کسب و کار که توسط یک گرافیست به صورت تایپو گرافی ابداع می گردد و یا میتوان از نمونه فونت های آماده و متنوع برای طراحی حروف استفاده کرد. طراحی لوگو مجموعه هم مربوط به همین بخش است. لوگو و نشانه در واقع هویت بصری کسب و کار را شکل می دهند که به صورت یکپارچه و با یک خط داستانی مشخص بر طراحی تابلو مغازه و دکوراسیون داخلی شرکت یا فروشگاه تاثیر می گذارند.
- طراحی پس زمینه تابلو که در واقع همان نمای فروشگاه است. اجرای نما معمولا با ورق های کامپوزیت و یا آجر، سنگ و ترمو وود شکل می گیرد. در مواردی که نما احتیاج به بازسازی دارد معمولا طراحی این قسمت نیز به طراح تابلوساز سپرده می شود.
طراحی یک هنر است که در هر زمینه ای باشد در طول زمان سبک های مختلفی را به خود دیده است. همانطور که در معماری، نقاشی، مجسمه سازی و دیگر هنرها سبک های گوناگون وجود دارد در تابلوسازی نیز رویکردهای تبلیغاتی متفاوتی وجود دارد که توجه به آن ها در طراحی تابلو مغازه میتواند نشان از دقت نظر مدیر و صاحب کسب و کار باشد.
سبک های طراحی تابلو مغازه
طراحی تابلو مغازه به سبک مینیمال (Minimal):
به رویکردی در طراحی تابلو مغازه گفته می شود که به دنبال سادگی هرچه تمام تر و خالص بودن اجزای طراحی است. در سبک های مینیمال طراحی تابلو مغازه با ساده ترین شکل تایپوگرافی و فونت ها انجام می شود.
به طور مثال در نوشتار انگلیسی جدا نوشتن حروف از هم و اتنخاب فونت ها با لبه صاف، نسبت به سرهم نویسی و یا استفاده از فونتهای با لبه های زاویه دار ، مینیمال تر هستند. در حروف و نوشتار فارسی نیز فونت های که معمولا برای تیتر و عناوین روزنامه و یا کتاب استفاده می شوند مینیمال و ساده محسوب می شوند. یک طراح گرافیک برای تایپوگرافی به سبک مینیمال سعی می کند از پیچ و تاب دادن اضافه به موضوع طراحی پرهیز کند.
در طراحی تابلو مغازه به شیوه مینیمال، پشت زمینه تابلو نیز ساده و با طرح های کیوبیک و تناسبات مربعی ساخته می شود. کادربندیها رعایت میشوند اما مشخص نیستند و از هرگونه الحاقات و برجستگی های اضافه دوری می شود. طرح های مینیمال از رنگ بندی های شلوغ استفاده نمی کنند . سفید ساده و یا ترکیب سفید و مشکی، سفید و خاکستری و یا رنگ های ملایم به صورت تکرنگ بیشترین محبوبیت را در طراحی تابلو مغازه به شیوه مینیمال دارند.
به طور کلی مینیمالیست ها هرگونه تزیین را زیادی می دانند و با شعار ” کمتر، بیشتر است ” به موضوع طراحی نگاه می کنند.
سبک مینیمال برای طراحی تابلو مغازه هر صنف و فعالیتی که رنگ و بوی مدرنیزه دارد مناسب است. فروشگاه های دکوراسیون به سبک مدرن و بوتیک ها رستوران ها با طراحی مدرن میتوانند از این شیوه بهره ببرند. این سبک از طراحی را میتوان با تابلو چلنیوم ساده به اجرا در آورد.
از لاس وگاس بیاموزیم
وگاسی ها بر خلاف مینیمالیست ها، طرفدار نور و رنگ و تزیینات و شلوغی هستند. سبک وگاسی اشاره به شهر لاس وگاس که پایتخت سرگرمی جهان لقب گرفته دارد . شهری که در تمام خیابان هایش تابلوهای نئونی و لامپ هایی با رنگ های تند در حال خاموش و روشن شدن هستند.
اگر دنبال هیجان هستید و می خواهید در یک لحظه چشم های مشتریان را به کسب و کار خود متمرکز کنید، طراحی تابلو مغازه خود را به سبک وگاسی انتخاب کنید.
تابلو های وگاسی پر از المان های فلش و ستاره و طرح های نوشابه و همبرگر و حروف انگیسی بزرگ و کوچک هستند.
فست فود های زنجیره ای، اسباب بازی فروشی ها، اماکن تفریحی، فروشگاه های ورزشی و هر کسب و کاری که با جوانان در ارتباط هستند میتوانند با طراحی تابلو مغازه وگاسی ، دست به انتخاب هوشمندانه ای بزنند.
پشت زمینه تابلو های وگاسی نیز پر از خطوط نورانی و یا کادرهایی با لامپ های رشته ای است که به صورت یکی در میان روشن و خاموش می شوند. فونت هایی که برای این تابلوها در نظر گرفته می شوند باید قطر قلم بیشتری داشته باشند . فونت های لاغر فضای لازم برای قرار دادن لامپ ها را ندارند.
البته از نظر مصرف برق این تابلو ها نسبت به چلنیوم های ساده که با SMD نورپردازی می شوند پر هزینه تر هستند و احتیاج به نگهداری و محافطت بیشتری دارند.
طراحی تابلو مغازه به سبک سنتی
اگر کسب و کاری با حال و هوای سنتی دارید بهتر است طراحی تابلو مغازه شما نیز گویای این موضوع باشد. طراحی تابلومغازه هایی که فونت های اصیل و زیبای نستعلیق و شکسته نستعلیق دارند، روی دیوارهای آجری یا چوبی حروف خود را قرار می دهند و از تزیینات اسلیمی و سنتی استفاده می کنند در مجموعه سبک های سنتی قرار می گیرند.
متریال هایی که با طبیعت هم خوانی دارند مثل فلزات و استیل انتخاب مناسبی برای اجرای این سبک هستند. هم چنین ترکیب گره های آجری در نما و گره های کاشی کاری میتواند بر اصالت کار بیافزاید.
البته طراحی تابلو مغازه به سبک سنتی به معنای قدیمی و ناکارآمد بودن فعالیت مجموعه مورد نظر نیست. بلکه شیوه های سنتی بر حس نوستالژی مردم اثر می گذارند و با ایجاد صمیمیت و خاطره سازی احساسات مشتریان را با فعالیت و محصول خود همگام می کنند.
شهر همچنان به طرح های اصیل و خدماتی که از دیرباز به مردم ارائه می شده است احتیاج دارد. پس بدون نگرانی به سراغ طراحی تابلو سنتی متناسب با کسب و کار و خدمات خود بروید و مشتری ها را در حال خوب نوستالژی غرق کنید.
طراحی تابلو مغازه به سبک فانتزی
رنگ های جذاب و شاد، نورپردازی های متحرک و ماکت های حجمی را به طراحی تابلوی مغازه خود بیافزایید تا مشتری ها و عابران را هیجان زده و جذب کنید.
طراحی تابلو مغازه با حجم و رنگ و نورهای شاد و پویا می تواند مشتری هایی از هر رده سنی و اجتماعی را به شوق آورده و به سمت محصول و خدمات شما بکشاند. خوشبختانه دستگاه های جدید وکیوم امکان ساخت حروف به شکل هی حجمی را می دهد به صورتی که روی حروف و طرح ها از لبه حروف جدا نیستند.
برای ساخت این حروف ها ابتدا قالب های چوبی تهیه میشوند و سپس ورق های پلکسی به شکل قالب مورد نظر در می آیند. این نوع از تابلو ها بسیار چشم گیر هستند و فروشگاه شما را از فروشگاه های اطراف بسیار متمایز می کنند. بهتر است عناوین روی تابلو ترکیب حروف فارسی و انگلیسی باشد همچنین استفاده از اعداد ایده خوبی به نظر میرسد.
در پایان اضافه می کنیم بهتر است قبل از شروع به ساخت تابلو حتما پیش نمایش دقیقی از آنچه قرار به ساخت هست از طراح دریافت کنید تا بتوانید تصویر ذهنی درستی از تابلو مغازه و شرکت خود داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.